Opdracht
Drie gebouwen slopen en vervangen door duurzame en kwalitatieve ééngezinswoningen, was de vraag van de klant. Hoe creëer je zoveel mogelijk binnen- en buitenruimte op kleine percelen? Hoe trekken we zoveel mogelijk daglicht binnen? En hoe maken we dit project zo duurzaam mogelijk?
Uitwerking
Om te beginnen hebben we vier bouwlagen ontworpen, zodat we maximaal gebruikmaken van de beschikbare oppervlakte. Daarnaast hebben we op bijna elke verdieping een terras voorzien, om voor de toekomstige bewoners voldoende buitenruimte te creëren. We werken met hoge plafonds en ramen, waardoor er zowel voor- als achteraan veel licht binnenvalt. Ook bij de technieken gaan we voor duurzaam: er komen zonnepanelen op het dak en verwarmen doen we via een warmtepomp.
nieuwbouw – projectontwikkeling – stijlvol en duurzaam – thuis en vakantie – buiten en binnen – eerste schets en finishing touch – ecologische materialen – natuurlijke materialen – kalkhennep – houtskelet – esthetisch en duurzaam
Inspiratie
Waarom we houden van dit project
Het fijne is dat de opdrachtgever voluit voor ecologische bouwmaterialen, natuurinclusiviteit en duurzaamheid wil gaan. Zo werken we met isolerende kalkhennepblokken, die op een natuurlijke wijze de temperatuur van het gebouw reguleren. Die wordt afgewerkt met een warme leempleister aan de binnenkant, en een ruwe kalkpleister aan de buitenkant. De ramen worden in hout geplaatst, wat heel aangenaam zal aanvoelen voor de toekomstige bewoners. Er komen stadstuintjes, en het terras op het gelijkvloers maken we waterdoorlatend voor een maximale infiltratie.