HUBGE

Opdracht

Drie gebouwen slopen en vervangen door duurzame en kwalitatieve ééngezinswoningen, was de vraag van de klant. Hoe creëer je zoveel mogelijk binnen- en buitenruimte op kleine percelen? Hoe trekken we zoveel mogelijk daglicht binnen? En hoe maken we dit project zo duurzaam mogelijk?

Uitwerking

Om te beginnen hebben we vier bouwlagen ontworpen, zodat we maximaal gebruikmaken van de beschikbare oppervlakte. Daarnaast hebben we op bijna elke verdieping een terras voorzien, om voor de toekomstige bewoners voldoende buitenruimte te creëren. We werken met hoge plafonds en ramen, waardoor er zowel voor- als achteraan veel licht binnenvalt. Ook bij de technieken gaan we voor duurzaam: er komen zonnepanelen op het dak en verwarmen doen we via een warmtepomp.

In welke fase zit dit project?

Locatie: Gent
Fase: start sloopwerken oktober 2023.
Samenwerkingen: RED2 bv, Isohemp, Cayseele, DS-V

nieuwbouw – projectontwikkeling – stijlvol en duurzaam – thuis en vakantie – buiten en binnen – eerste schets en finishing touch – ecologische materialen – natuurlijke materialen – kalkhennep – houtskelet – esthetisch en duurzaam

Inspiratie

Verbouwing Gent, Woning verbouwen Gent, totaalverbouwing, architectuur en interieur, Architect Gent, Stadswoning bouwen, stadswoning verbouwen, Duurzaam bouwen inspiratie, Architectenbureau Laag op Laag, architectenstudio, Duurzame architectuur, Toekomstbestendige woningen, Groene leefbare stad, Gelaagdheid in architectuur, Kwaliteit en duurzaamheid, (Ver)bouwen voor volgende generaties, Naadloze overgang binnen en buiten, Lange termijn ontwerp, Groendaken en tuinontwerp, Stijlvolle en duurzame woningen, Lagen in architectuur, Architectuur voor leefbaarheid, Wonen met een groen dak, Toekomstgerichte architectuur, Architecten voor stadswoningen, Duurzame bouwprincipes, Woningontwerp voor generaties, Modern woningontwerp, Innovatieve architectuur, Ecologische bouwprojecten, Ruimtelijke gelaagdheid, Klimaatbewust ontwerp, Architectuur met oog voor detail, Energie-efficiëntie, Inspirerende woonomgeving, Harmonie tussen binnen en buiten, Architectuur en levensstijl, Creatieve woningontwerpen, Maatwerk architectuur, Vakmanschap in woningontwerp, Duurzame stadsontwikkeling, Erfgoed en hedendaags ontwerp, Architectuur met een visie, Biologisch wonen, Hedendaagse stadsvernieuwing, Groene architectuurprincipes, Architectuur voor gezinnen, Minimalistische woningontwerpen, Verbondenheid met de omgeving, Architectuur en gemeenschap, Architectuur met natuurlijke materialen, Woningrenovatie met visie, Functionele binnenruimtes, Ecologische woongebouwen, Esthetiek en functionaliteit, Architectuur en welzijn, Innovatieve woonoplossingen, Architectuur en biodiversiteit, Hedendaagse duurzaamheid, Groenruimte in stedelijke omgevingen, Architectuur en cultureel erfgoed, Unieke woningontwerpen, Inspirerende architectonische concepten, Woningontwerp en ecologie, Ruimtelijk bewustzijn in architectuur, Ecologische stadsplanning, Duurzaamheid en esthetiek, Moderne stedelijke woningbouw

Waarom we houden van dit project

Het fijne is dat de opdrachtgever voluit voor ecologische bouwmaterialen, natuurinclusiviteit en duurzaamheid wil gaan. Zo werken we met isolerende kalkhennepblokken, die op een natuurlijke wijze de temperatuur van het gebouw reguleren. Die wordt afgewerkt met een warme leempleister aan de binnenkant, en een ruwe kalkpleister aan de buitenkant. De ramen worden in hout geplaatst, wat heel aangenaam zal aanvoelen voor de toekomstige bewoners. Er komen stadstuintjes, en het terras op het gelijkvloers maken we waterdoorlatend voor een maximale infiltratie.

Aangename online kennismaking
zo werkt Laag op Laag voor jou
Dit zijn onze favoriete projecten en waarom