Skip to main content
Verbouwing Gent, Woning verbouwen Gent, totaalverbouwing, architectuur en interieur, Architect Gent, Stadswoning bouwen, stadswoning verbouwen, Duurzaam bouwen inspiratie, Architectenbureau Laag op Laag, architectenstudio, Duurzame architectuur, Toekomstbestendige woningen, Groene leefbare stad, Gelaagdheid in architectuur, Kwaliteit en duurzaamheid, (Ver)bouwen voor volgende generaties, Naadloze overgang binnen en buiten, Lange termijn ontwerp, Groendaken en tuinontwerp, Stijlvolle en duurzame woningen, Lagen in architectuur, Architectuur voor leefbaarheid, Wonen met een groen dak, Toekomstgerichte architectuur, Architecten voor stadswoningen, Duurzame bouwprincipes, Woningontwerp voor generaties, Modern woningontwerp, Innovatieve architectuur, Ecologische bouwprojecten, Ruimtelijke gelaagdheid, Klimaatbewust ontwerp, Architectuur met oog voor detail, Energie-efficiëntie, Inspirerende woonomgeving, Harmonie tussen binnen en buiten, Architectuur en levensstijl, Creatieve woningontwerpen, Maatwerk architectuur, Vakmanschap in woningontwerp, Duurzame stadsontwikkeling, Erfgoed en hedendaags ontwerp, Architectuur met een visie, Biologisch wonen, Hedendaagse stadsvernieuwing, Groene architectuurprincipes, Architectuur voor gezinnen, Minimalistische woningontwerpen, Verbondenheid met de omgeving, Architectuur en gemeenschap, Architectuur met natuurlijke materialen, Woningrenovatie met visie, Functionele binnenruimtes, Ecologische woongebouwen, Esthetiek en functionaliteit, Architectuur en welzijn, Innovatieve woonoplossingen, Architectuur en biodiversiteit, Hedendaagse duurzaamheid, Groenruimte in stedelijke omgevingen, Architectuur en cultureel erfgoed, Unieke woningontwerpen, Inspirerende architectonische concepten, Woningontwerp en ecologie, Ruimtelijk bewustzijn in architectuur, Ecologische stadsplanning, Duurzaamheid en esthetiek, Moderne stedelijke woningbouw

Wie

“Voor zover ik me kan herinneren, maak ik papieren modellen van gebouwen en ruimtes. Het stond al van jongsaf aan vast dat ik architect zou worden.

Tijdens mijn studies aan LUCA Hogeschool (Sint-Lucas Gent) merkte ik hoe buiten- en binnenruimte onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Sindsdien vormen ze in mijn ontwerpen één geheel.

Na mijn stageperiodes richtte ik samen met een studiegenoot MDR architecten op, en verfijnden we onze kennis van bouwmaterialen en -technieken.

Met de geboorte van mijn zoontje kwam de vraag bovendrijven over onze toekomst. Hoe kan ik de stad waarin hij opgroeit vergroenen? Hoe kunnen we stijlvolle huizen (ver)bouwen die een bijdrage leveren aan de wereld om ons heen? Hoe ontwerp je vandaag voor de lange termijn?

Uit de vraagstelling groeide het concept voor Laag op Laag: een architectenstudio die stadswoningen ontwerpt voor de lange termijn, en die – laag voor laag – bouwt aan een groene, leefbare stad.

Ben ik niet aan het werk in onze kantoren in de oude Eskimofabriek, dan ben ik op werfbezoek, volg ik dansles, of hang ik thuis rond met mijn mannen: Matthias (hubby), King Toulouse & Keizer Karel – roepnaam ‘Kareltje’ (de katten), en Aster (de mini).”

Waarom

Laag op Laag architecten (ver)bouwt jouw thuis tot een duurzame stadsoase. We ontwerpen stijlvolle gezelligheid voor de lange termijn, en bouwen – laag voor laag – aan een groene, natuurlijke leefwereld.

We zetten gelaagdheid centraal, omdat het de sleutel is tot kwaliteit en duurzaamheid. Een plan, een muur, een tuin, een (groen)dak, een thuis: hoe beter de lagen op elkaar afgestemd worden, hoe beter het eindresultaat.

We laten lagen naadloos in elkaar overvloeien, zodat jij je thuis op vakantie voelt, in een huis dat zowel stijlvol als toekomstbestendig is, en waar binnen en buiten versmelten.

We gaan met je mee, van het moment waarop je het huis van je leven vindt tot de laatste verflaag en de finishing touch.

Hoe

thuis en vakantie

Thuiskomen en je op vakantie voelen, dat is hoe Laag op Laag voor jou ontwerpt. We creëren ruimtes waarin je alerter, rustiger, en beter functioneert. Waarin je graag thuiskomt, vrienden en familie ontvangt, kinderen grootbrengt, geconcentreerd werkt, en met de kat op schoot een dutje doet in de zon.

stijlvol en duurzaam

Verfijning en duurzaamheid passen beter bij elkaar dan je zou denken. Door vandaag rekening te houden met jouw toekomst, ontwerpen we ruimtes die ook op lange termijn mooi en functioneel blijven. Door te kiezen voor hoogwaardige natuurlijke materialen, patronen en texturen, gaan we voluit voor stijlvolle duurzaamheid.

buiten en binnen

Binnen- en buitenruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In elk van onze ontwerpen werken we zoveel mogelijk natuurinclusief. Dat betekent dat we binnen naar buiten halen en omgekeerd, in de vorm van patio’s, terrassen, groendaken, gevel- en daktuinen. Zo verhoog je niet alleen de toekomstbestendigheid van jouw huis, je bouwt ook mee aan de toekomst van jouw kinderen, de stad en planeet aarde.

eerste schets en finishing touch

Hoe beter alle elementen van het bouwproces op elkaar afgestemd zijn, hoe groter de winst voor alle betrokkenen. Niet alleen heb jij als opdrachtgever minder tijd nodig, we sparen ook een pak energie en grondstoffen. De rol van architect is vergelijkbaar met die van een orkestdirigent. Zo begeleidt Laag op Laag het volledige proces, van de eerste schets tot vergunningsaanvragen en de finishing touch van het interieur. We schakelen de juiste mensen in op het juiste moment. We behouden het overzicht, beheren het budget en de timing, en bouwen laag voor laag aan jouw thuis.

"Ik wil de stad, laag voor laag, vergroenen"
aangename online kennismaking
zo werken wij
onze favoriete projecten
Close Menu

Laag op Laag
architectenstudio
Enid Meersschaert
BE 0540.654.244

enid@laagoplaag.be
+32 472 44 64 00

Wiedauwkaai 23D 9000 Gent
Routebeschrijving