GESGE

Opdracht

Een totaalverbouwing van een kleine stadswoning, zodat er ruimte was voor een gezin met kleine kinderen? We braken de achterbouw af, en werkten een open binnenruimte uit voor de benedenverdieping.

Uitwerking

Een project overnemen van een andere architect komt altijd met een uitdaging. Het werkte omdat we de vrijheid kregen om het oorspronkelijk ontwerp te optimaliseren. Een verwaarloosd stadshuisje transformeerden we samen met de opdrachtgever tot een aantrekkelijke, lumineuze thuis. Van de keuken tot de grote raampartijen, de opgeschuurde betonvloer en de zwevende wenteltrap, alle elementen dragen bij tot een maximaal ruimtegevoel.

In welke fase zit dit project?

Locatie: Gent
Fase: afgewerkt
Samenwerkingen: RED2 bv

totaalverbouwing – klein perceel – projectontwikkeling – natuurlijk licht – houtskelet – eerste schets en finishing touch – groendak

Inspiratie

Verbouwing Gent, Woning verbouwen Gent, totaalverbouwing, architectuur en interieur, Architect Gent, Stadswoning bouwen, stadswoning verbouwen, Duurzaam bouwen inspiratie, Architectenbureau Laag op Laag, architectenstudio, Duurzame architectuur, Toekomstbestendige woningen, Groene leefbare stad, Gelaagdheid in architectuur, Kwaliteit en duurzaamheid, (Ver)bouwen voor volgende generaties, Naadloze overgang binnen en buiten, Lange termijn ontwerp, Groendaken en tuinontwerp, Stijlvolle en duurzame woningen, Lagen in architectuur, Architectuur voor leefbaarheid, Wonen met een groen dak, Toekomstgerichte architectuur, Architecten voor stadswoningen, Duurzame bouwprincipes, Woningontwerp voor generaties, Modern woningontwerp, Innovatieve architectuur, Ecologische bouwprojecten, Ruimtelijke gelaagdheid, Klimaatbewust ontwerp, Architectuur met oog voor detail, Energie-efficiëntie, Inspirerende woonomgeving, Harmonie tussen binnen en buiten, Architectuur en levensstijl, Creatieve woningontwerpen, Maatwerk architectuur, Vakmanschap in woningontwerp, Duurzame stadsontwikkeling, Erfgoed en hedendaags ontwerp, Architectuur met een visie, Biologisch wonen, Hedendaagse stadsvernieuwing, Groene architectuurprincipes, Architectuur voor gezinnen, Minimalistische woningontwerpen, Verbondenheid met de omgeving, Architectuur en gemeenschap, Architectuur met natuurlijke materialen, Woningrenovatie met visie, Functionele binnenruimtes, Ecologische woongebouwen, Esthetiek en functionaliteit, Architectuur en welzijn, Innovatieve woonoplossingen, Architectuur en biodiversiteit, Hedendaagse duurzaamheid, Groenruimte in stedelijke omgevingen, Architectuur en cultureel erfgoed, Unieke woningontwerpen, Inspirerende architectonische concepten, Woningontwerp en ecologie, Ruimtelijk bewustzijn in architectuur, Ecologische stadsplanning, Duurzaamheid en esthetiek, Moderne stedelijke woningbouw

Waarom we houden van dit project

Het geslaagde eindresultaat is er dankzij de mooie wisselwerking tussen de eigenaren en Laag op Laag. We maakten heel wat aanpassingen aan het eerste ontwerp, tot alle puzzelstukjes in elkaar pasten en we het perceel maximaal wisten te benutten. Daarnaast valt er dankzij de grote raampartijen veel meer natuurlijk licht binnen, en is er het versterkend effect van de indeling en de materiaalkeuzes.

Plannen

Aangename online kennismaking
zo werkt Laag op Laag voor jou
Dit zijn onze favoriete projecten en waarom