MIMOS

Opdracht

Meer licht, ruimte en groen in een kleine ééngezinswoning. We bouwden een houten volume grenzend aan de tuin, en een patio die het hoofdgebouw via een lumineuze gang verbindt met de keuken.

Uitwerking

De benedenverdieping zo verbouwen dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenvalt, en de connectie met de tuin verbeteren, was de vraag van de opdrachtgevers. De weelderige tuin was een grote troef, dus hebben we die tot een integraal onderdeel van het ontwerp gemaakt. We lieten de aangebouwde keuken en badkamer afbreken, en plaatsten een nieuw volume met ruime leefkeuken grenzend aan de tuin, een compacte badkamer en een apart toilet. Tussen het hoofdvolume en de nieuwe ruimte hebben we een patio ingebouwd. Zo valt licht binnen in zowel het hoofdvolume, de gang en de keuken.

In welke fase zit dit project?

Locatie: Gent

Fase: december 2023 einde werken.

verbouwing – klein perceel – groendak – natuurlijk licht – esthetisch en duurzaam – binnen en buiten – houtskelet – natuurinclusief

Inspiratie

Verbouwing Gent, Woning verbouwen Gent, totaalverbouwing, architectuur en interieur, Architect Gent, Stadswoning bouwen, stadswoning verbouwen, Duurzaam bouwen inspiratie, Architectenbureau Laag op Laag, architectenstudio, Duurzame architectuur, Toekomstbestendige woningen, Groene leefbare stad, Gelaagdheid in architectuur, Kwaliteit en duurzaamheid, (Ver)bouwen voor volgende generaties, Naadloze overgang binnen en buiten, Lange termijn ontwerp, Groendaken en tuinontwerp, Stijlvolle en duurzame woningen, Lagen in architectuur, Architectuur voor leefbaarheid, Wonen met een groen dak, Toekomstgerichte architectuur, Architecten voor stadswoningen, Duurzame bouwprincipes, Woningontwerp voor generaties, Modern woningontwerp, Innovatieve architectuur, Ecologische bouwprojecten, Ruimtelijke gelaagdheid, Klimaatbewust ontwerp, Architectuur met oog voor detail, Energie-efficiëntie, Inspirerende woonomgeving, Harmonie tussen binnen en buiten, Architectuur en levensstijl, Creatieve woningontwerpen, Maatwerk architectuur, Vakmanschap in woningontwerp, Duurzame stadsontwikkeling, Erfgoed en hedendaags ontwerp, Architectuur met een visie, Biologisch wonen, Hedendaagse stadsvernieuwing, Groene architectuurprincipes, Architectuur voor gezinnen, Minimalistische woningontwerpen, Verbondenheid met de omgeving, Architectuur en gemeenschap, Architectuur met natuurlijke materialen, Woningrenovatie met visie, Functionele binnenruimtes, Ecologische woongebouwen, Esthetiek en functionaliteit, Architectuur en welzijn, Innovatieve woonoplossingen, Architectuur en biodiversiteit, Hedendaagse duurzaamheid, Groenruimte in stedelijke omgevingen, Architectuur en cultureel erfgoed, Unieke woningontwerpen, Inspirerende architectonische concepten, Woningontwerp en ecologie, Ruimtelijk bewustzijn in architectuur, Ecologische stadsplanning, Duurzaamheid en esthetiek, Moderne stedelijke woningbouw

Waarom we houden van dit project

Het is een project geworden dat rekening houdt met de huidige en toekomstige noden en verwachtingen van het gezin. Zo is het dak voorzien op het planten van een groendak. Daarnaast zijn er mooie details, zoals het lijnenspel van de zichtbaar houten roostering aan het plafond. De lijnen verbinden randen van de aanpalende woningen, waarvan het gebouw links verder uitkomt dan het gebouw rechts. En dankzij de patio valt het licht in de volledige ruimte en op elk moment van de dag mooi binnen.

Plannen

Aangename online kennismaking
zo werkt Laag op Laag voor jou
Dit zijn onze favoriete projecten en waarom