DUBOG

Opdracht

Een plek in de zon, en wat meer ruimte voor vrienden, was de vraag bij DUBOG. Dat was niet zo eenvoudig bij deze stadswoning, omdat het perceel zo goed als volgebouwd was. De eigenaren dachten aan een dakontwerp, een plek waar ze konden werken, eten en vrienden ontvangen. Een plek waar ze zon en schaduw konden opzoeken, liefst met wat groen bij.

Uitwerking

We creëerden een stadsoase op het dak van de woning, met bloeiend groen, zuiderse tinten, en natuurlijke materialen. Laag op Laag tekende in overleg met de opdrachtgevers een volledig nieuw dakvolume uit, met allerlei functionaliteiten zoals een kitchenette en een toilet. Het kan gebruikt worden als bureauruimte, logeerkamer voor vrienden, overdekte bar om met vrienden te aperitieven, … Zo wordt de daktuin een volledig uitgeruste leefruimte bovenop het bestaande pand, eerder dan een terras voor sporadisch gebruik. Het volume wordt opgebouwd rond een houtskelet. De vele natuurlijke materialen, zoals breuksteen, travertijn en kalkpleister zorgen voor een zuiderse feel. De overvloedige groenpartijen verbinden binnen en buiten, creëren rust en schaduw, en dragen bij aan biodiversiteit.

In welke fase zit dit project?

Locatie: Gent
Fase: oktober 2023 start bouw daktuin
Samenwerkingen: 3D visualisaties door Hana Azmi

verbouwing – eerste schets en finishing touch – binnen en buiten – stijlvol en duurzaam – thuis en vakantie – ecologische materialen – natuurlijke materialen – natuurinclusief – vergroening – biodiversiteit – leenpleister -kalkpleister -houten buitenschrijnwerk – groendak – travertijn – breuksteen – daktuin – dakvolume

Inspiratie

Verbouwing Gent, Woning verbouwen Gent, totaalverbouwing, architectuur en interieur, Architect Gent, Stadswoning bouwen, stadswoning verbouwen, Duurzaam bouwen inspiratie, Architectenbureau Laag op Laag, architectenstudio, Duurzame architectuur, Toekomstbestendige woningen, Groene leefbare stad, Gelaagdheid in architectuur, Kwaliteit en duurzaamheid, (Ver)bouwen voor volgende generaties, Naadloze overgang binnen en buiten, Lange termijn ontwerp, Groendaken en tuinontwerp, Stijlvolle en duurzame woningen, Lagen in architectuur, Architectuur voor leefbaarheid, Wonen met een groen dak, Toekomstgerichte architectuur, Architecten voor stadswoningen, Duurzame bouwprincipes, Woningontwerp voor generaties, Modern woningontwerp, Innovatieve architectuur, Ecologische bouwprojecten, Ruimtelijke gelaagdheid, Klimaatbewust ontwerp, Architectuur met oog voor detail, Energie-efficiëntie, Inspirerende woonomgeving, Harmonie tussen binnen en buiten, Architectuur en levensstijl, Creatieve woningontwerpen, Maatwerk architectuur, Vakmanschap in woningontwerp, Duurzame stadsontwikkeling, Erfgoed en hedendaags ontwerp, Architectuur met een visie, Biologisch wonen, Hedendaagse stadsvernieuwing, Groene architectuurprincipes, Architectuur voor gezinnen, Minimalistische woningontwerpen, Verbondenheid met de omgeving, Architectuur en gemeenschap, Architectuur met natuurlijke materialen, Woningrenovatie met visie, Functionele binnenruimtes, Ecologische woongebouwen, Esthetiek en functionaliteit, Architectuur en welzijn, Innovatieve woonoplossingen, Architectuur en biodiversiteit, Hedendaagse duurzaamheid, Groenruimte in stedelijke omgevingen, Architectuur en cultureel erfgoed, Unieke woningontwerpen, Inspirerende architectonische concepten, Woningontwerp en ecologie, Ruimtelijk bewustzijn in architectuur, Ecologische stadsplanning, Duurzaamheid en esthetiek, Moderne stedelijke woningbouw

Waarom we houden van dit project

In dit project komen veel van onze favorieten samen: natuurinclusiviteit, ecologische en natuurlijke materialen, het optimaal benutten van kleine percelen en ongebruikte dakoppervlaktes. DUBOG past volledig in onze missie om Gent te vergroenen, en dankzij het vertrouwen dat de eigenaren ons schenken zijn alle bouwelementen mooi op elkaar afgestemd.

Aangename online kennismaking
zo werkt Laag op Laag voor jou
Dit zijn onze favoriete projecten en waarom