Skip to main content
Kalkhennep heeft een goede thermische, akoestische en vochtregulerende werking. Daarbovenop heeft het een negatieve milieubalans. Omdat het materiaal zo veelzijdig is, integreren we het bij Laag op Laag in zoveel mogelijk projecten.

Kalkhennep kan op twee manieren geplaatst worden. Je kan het in blokken persen, een verharde mengeling van kalk, water en hennep. En je kan het ter plaatse storten, net zoals je dat doet met een betonwand. Beide methodes hebben plus- en minpunten. We bekijken per project welke manier het meest geschikt is. 

Om met kalkhennep te kunnen bouwen heb je nog steeds een skelet nodig. Verder heb je geen nood meer aan een aparte isolatielaag. De binnenkant van de kalkhennep kan je afwerken met kalk- of leempleister, en de buitenkant met kalkpleister (omdat dat waterbestendig is). Je zou ook kunnen werken met een traditionele gevelsteen (met spouw) of bekleden met (liefst houten) plaatmateriaal. 

In het Laag op Laagproject HUBGE werken met een betonskelet, kalhennep, kalkpleister aan de buitenzijde en leempleister binnenin.

Kalkhennepdromen?

boek een introgesprek
Close Menu

Laag op Laag
architectenstudio
Enid Meersschaert
BE 0540.654.244

enid@laagoplaag.be
+32 472 44 64 00

Wiedauwkaai 23D 9000 Gent
Routebeschrijving