Skip to main content
Een geveltuin is een prachtige vorm van stadsvergroening en een positieve investering voor jouw huis, omdat je met een minimale ingreep  bijdraagt aan biodiversiteit, ontharding, en meer kleur in het straatbeeld.

In de meeste steden mag je een geveltuin aanleggen, als je je aan bepaalde afmetingen houdt. Het belangrijkste is dat het voetpad ruim genoeg blijft voor voorbijgangers en buren. 

Er zijn heel wat argumenten voor het aanleggen van een geveltuin en groenslingers (waarbij planten van de ene straatkant naar de andere kant groeien via gespannen kabels). Een belangrijke functie van geveltuinen is ontharding. Door het wegnemen van stenen kan er meer regenwater in de grond dringen. Hoe meer mensen een geveltuin aanleggen, hoe meer we oververhitting als gevolg van lage grondwaterstand tegengaan. 

Bij Laag op Laag maken we elk project zoveel mogelijk natuurinclusief. Dat betekent dat we zoveel mogelijk groen aanleggen, zowel binnen als buiten. Zelfs in stadswoningen kunnen we veel meer groen inbouwen dan je zou denken. Een geveltuin is een gemakkelijke ingreep met heel wat voordelen voor jou, jouw omgeving en de toekomst.

Droom jij van een natuurinclusieve thuis?

boek een introgesprek
Close Menu

Laag op Laag
architectenstudio
Enid Meersschaert
BE 0540.654.244

enid@laagoplaag.be
+32 472 44 64 00

Wiedauwkaai 23D 9000 Gent
Routebeschrijving